De ce încă o cafenea pe piață?
Tu ai auzit de vorba „a răsări ca și ciupercile după ploaie”? Ei bine, în ultima perioadă mulți au pus această expresie în dreptul cafenelelor care se pare că devin din ce în ce mai populare în România. Întocmai existența acestui articol s-ar părea să sprijine afirmații de felul celei de mai sus, deci la ce bun să-l citesc? Totuși, în rândurile ce urmează vrem să te introducem în lumea cafelei în general și în a noastră cafenea în particular. Mai mult chiar, vrem să îți spunem de ce ne merităm și noi locul printre brandurile deja consacrate și de ce ar fi bine să ne faci o vizită.
Dacă ai ajuns aici, înseamnă că merită să citești mai departe acest articol ce a fost special gândit pentru tine! Să începem deci prin a ne întreba ce aducem noi diferit pe piață?
Ne propunem să aducem împreună cei mai buni bariști și cea mai bună cafea unor oameni îndrăgostiți de o ceașcă savuroasă de „cafă.” Ei bine, sună cam comercial, nu-i așa? De acord. Totuși, când vorbim de Sago Cafe, propoziția de mai sus este întru totul adevărată. De ce? Hai să îți spun.
Ce calități trebuie să aibă un barista pentru a putea fi considerat profesionist?
Mulți s-ar aștepta ca singurele calități care să recomande un barista ca profesionist țin de competențele legate de a regla temperatura apei sau de a măcina cafea boabe exact cum trebuie pentru un espresso de calitate, ori de a obține consistența și temperatura optimă a laptelui pentru un cappuccino sau latte delicios. Desigur, acestea sunt competențe ce nici nu intră în discuții atunci când vorbim de un barista care se respectă. Totuși, pentru un portret complet al unul profesionist trebuie să luăm aminte și la unele trăsături ce țin mai mult de personalitate decât de talent și experiență. Astfel, amabilitatea, flexibilitatea, și minuțiozitatea trebuie reliefate. Bariștii de la Sago Cafe au fost atent selecționați pentru a întruni atât criteriile profesionale ce îi califică pentru a pregăti o ceașcă extraordinară de cafea, cât și competențele sociale ce îi vor ajuta să creeze din timpul de așteptare a preparatului un moment plăcut pentru clienții ce trec pragul cafenelei noastre.
Bun, bun dar care-i toată povestea cu „specialty coffee” (cafea de specialitate)? Care este diferența dintre cafea din comerț și cea de la Sago Cafe? Înainte de a explica foarte pe scurt povestea cafelei de specialitate, este nevoie să menționăm că există două mai soiuri de arbori ce produc sâmburii de cafea: Arabica și Robusta. Datorită aromelor și costurilor ridicate de producție a celei dintâi categorii, aceasta a ajuns să fie asociată cu o cafea de calitate superioară. Robusta este bine cunoscută în industria cafelei pentru producția de cafea „instant” ce se bazează în special pe boabele de cafea produse de acest soi de arbore.
Pentru a determina dacă o recoltă de cafea se califică pentru a fi numită de specialitate, aceasta trece prin mai multe faze de testare la finalul cărora primește un calificativ pe o scară de la 0 la 100. Dacă punctajul rezultat în urma testelor atestate de SCA Green Arabica Coffee Classification System (GACCS) este mai mare de 80, atunci vorbim de cafea de specialitate. Tot acest proces începe cu locul și altitudinea la care este cultivată cafeaua, trece prin procesele de selecție atentă și uscare a fiecărei boabe în parte, ajunge pe mâna prăjitoriilor profesioniste de cafea, doar pentru a ajunge în cafenelele Sago, pe mâna unor barista pasionați să-ți livreze cea mai savuroasă ceașcă de cafea. Desigur, fiecare blend este personalizat atât prin prăjire cât și prin modul de preparare, ceea ce înseamnă că fiecare cafenea se va remarca prin notele specifice pe care cafeaua le-a dobândit de-a lungul procesului de producție.
Și acum că am vorbit de barista și cafea de specialitate, e timpul pentru o mică surpriză.
La Sago Cafe alături de cafea de specialitate preparată cu mare atenție și grijă de barista profesioniști punem la dispoziția dumneavoastră și felurite snack-uri și preparate sănătoase, pregătite de cei de la FITFOODWAY tocmai pentru a vă oferi o experiență de neuitat. Interesul nostru central este să vă încântăm cu preparate din ingrediente naturale, selecționate cu mare atenție și pregătite de profesioniști.
Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Noi spunem că și o vizită la Sago Cafe este mai convingătoare decât o mie de articole. Așa că te așteptăm în locațiile noastre. Vino, dar nu veni singur!